Дата публікації:
18 червня 2023
Кількість переглядів:
171
Поділитися:

Ось і завершився курс з віртуальної академічної мобільності із Стюартом Керроллом, який тривав весь навчальний 2022-2023 рік.
Протягом всього цього часу викладачі кафедр іноземних мов та лінгводидактики, а також германської філології регулярно брали участь у сесіях з методики викладання англійської мови, які охоплювали питання розвитку мовних навичок, навчання лексичного запасу, граматики та використання інтерактивних методів.
Викладачі не лише вивчали теорію, а мали унікальну можливість опрацювати усі методи та стратегії через експериментальне навчання – процес навчання через досвід, або «навчання через рефлексію над дією». Це дозволило зануритися в процес опрацювання та визначити шляхи застосування нових методик для своїх занять. А практичну цінність учасники академічного курсу перевірили на собі: відразу відчули ефективність застосування і результати, які визначилися зростанням в знанні мови.
Методичні заняття такого рівня – це унікальна можливість для викладачів пройти якісне, практично-орієнтовне підвищення кваліфікації із застосуванням досвіду найкращих фахівців в сфері викладання, узагальнюючи світовий досвід.

Заняття були присвячені не лише опануванню нових знань та навичок, але й емпіричному навчанню: викладачі ділилися складними моментами у викладанні, і разом з професором Керроллом та через призму колективного обговорення знаходили коректне вирішення методичної проблеми.
Останні заняття були присвячені найкращим практикам у викладанні, де викладачі презентували свої власні ідеї у викладанні, ділилися творчими здобутками своїх студентів, розповідали про унікальні підходи до викладання англійської мови для груп своїх студентів.
В цілому, цей курс академічної мобільності не лише значною мірою підвищив теоретичну та практичну обізнаність у викладанні, а й створив незабутню атмосферу згуртованості та довіри, теплі стосунки між учасниками курсу мобільності та Стюартом Керроллом, зайняв незабутню нішу в професійній та особистій діяльності.
Віримо, що кожне завершення – це початок нового, та сподіваємося на нову захоплюючу діяльність.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.