Дата публікації:
16 травня 2023
Кількість переглядів:
106
Поділитися:

Доцентка кафедри іноземних мов та лінгводидактики, Ірина Ляшенко, взяла участь у низці заходів, присвячених ChatGPT, зокрема, TEAP Chatter, та його впливу на професійний розвиток викладачів університетів. Ці заходи були організовані BALEAP – професійною організацією для викладачів і дослідників англійської мови для академічних цілей (EAP). У зустрічі взяли участь викладачі університетів Великої Британії, Японії, Іспанії, Італії, Тайваню та інших країн, які обговорювали різні аспекти використання ChatGPT у навчальному процесі. Вебінар розглядав можливості використання ChatGPT для стратегій викладання, покращення мовних навичок та сприяння професійному розвитку. ChatGPT відповідав на питання, пов'язані з його використанням в навчанні та освіті, підкреслюючи власний потенціал у розвитку навичок викладання та наданні зворотного зв'язку.
13 травня 2023 року відбувся другий вебінар, який був проведений фахівцями з США, зокрема доктором Крісом Стіллвелом, Брентом Уорнером та доктором Марком Варшауером, за підтримки Посольства США. Основним завданням заходу було акцентувати увагу на доцільності використання ChatGPT з метою спрощення навчального процесу та підвищення ефективності викладання. Під час вебінару було окреслено різні аспекти використання ChatGPT, такі як генерація тексту, оцінка джерел, брейнштормінг та підсумовування. Презентація продемонструвала роботу ChatGPT як "партнера думок", генератора відповідей, помічника при оцінюванні робіт, підсумовувача тексту, редактора та генератора текстів тощо.

На вебінарі, організованому ЦРКП СумДУ, Артем Артюхов та Юрій Волк розповідали про ризики порушення академічної доброчесності та принципи роботи ChatGPT. Було наголошено, що використання ChatGPT потребує обережності через наявність ризиків порушення академічної доброчесності. Тому важливо дотримуватися політики та стандартів академічної чесності при використанні цього інструменту.

 






Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.