Кафедра іноземних мов має певні здобутки в галузі міжнародної діяльності та забезпеченні академічної мобільності.

  У період із 24 серпня по 2 жовтня 2020 року доктор філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов СумДУ Таценко Наталія Віталіївна пройшла науково-педагогічне стажування у Венеціанському університеті Ка' Фоскарі (Італія) на тему «Організація освітнього процесу в галузі філологічних наук в Україні та країнах ЄС». Загалом стажування за фахом «Філологічні науки» склало 6 кредитів (180 годин). Серед тем програми були «Особливості технології дистанційного навчання студентів-філологів в умовах карантину», «Досвід найвідоміших європейських усних перекладачів-синхроністів як модель для заохочення студентів перекладацького відділення», «Україна у контексті формування єдиного європейського освітнього простору», «Проектно орієнтоване навчання в системі підготовки філолога. Досвід Венеціанського університету Ка' Фоскарі» та інші. Н. В. Таценко підготувала тези виступу на тему «Методи корпусної лінгвістики в підготовці фахівців-філологів», які були опубліковані за результатами стажування.

  У 2020 р. завершилася онлайн реєстрація колективного членства викладачів кафедри в Міжнародному професійному об’єднанні IATEFL – Міжнародній Асоціації викладачів англійської як іноземної мови. Організовано три групи викладачів (18 чоловік). Забезпечена активна співпраця з асоціацією для участі викладачів у аналізі концептуального змісту сучасної освіти, підручників, навчально-методичних посібників. Проходять постійні зустрічі з провідними Британськими викладачами-методистами онлайн з метою вивчення і використання досвіду зарубіжних країн у сфері викладання англійської мови. Викладачі стали учасниками онлайн вебінару (IATEFL LASIG webinar) “Strengthening the teacher-student relationship while supporting autonomy” за участю провідних Британських лінгвістів професора Крістіана Людвіга та Лорі Моор-Вальтера, з отриманням сертифікатів.

  Цього року значно активізувалася співпраця кафедри іноземних мов з Міжнародним освітнім центром Dinternal та Pearson Education в Україні з питань впровадження змішаного навчання в процесі вивчення іноземних мов в умовах пандемії. Як результат угоди між кафедрою іноземних мов Сумського державного університету та методично - освітнім центром Dinternal і Британською видавничо-освітньою компанією Pearson Education,  готується проведення педагогічного проекту віртуалізації навчального процесу з питань впровадження новітніх стандартів та методик навчання англійської мови, із застосуванням дистанційних технологій, а також участі педагогічного колективу кафедри у міжнародних конференціях та симпозіумах від Pearson Education.

  У процесі співробітництва з Pearson Education у 2020 році викладачі кафедри Таценко Н.В., Плохута Т. М., Литвиненко Г.І., Муліна Н.І., Золотова С. Г.,   Алексахіна Т.О., Курочкіна В. С., Усенко Н.М., Міхно С. В. отримали безкоштовний доступ до навчально-методичних комплексів та інтерактивних зошитів для студентів на платформі My English Lab (MEL): Roadmap, My Grammar Lab, Academic success на три роки.

  Викладачі кафедри стали учасниками онлайн семінарів і тренінгів від Dinternal за участю відомих Європейських лінгвістів презентерів Graham Jones, Kris Kirby (delta-qualified teachers). Зокрема, у вересні практично всі викладачі кафедри отримали сертифікати за участь у онлайн тренінгу “Typical mistakes of Ukrainian learners and how teachers can deal with them”.

  Продовжується тісна співпраця кафедри з компанією «Лінгвіст», офіційним дистриб’ютором літератури з вивчення іноземних мов від провідних міжнародних видавництв (Cambridge University Press) для забезпечення інформаційно-методичної підтримки викладачів іноземних мов кафедри. Зокрема, в умовах пандемії для повноцінного проведення занять онлайн викладачі активно використовують матеріали Academic Vocabulary in Use, Unlock 4 - Reading and Writing Skills, Unlock 4 – Listening and Speaking Skills, придбаних від компанії «Лінгвіст».

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.