Дата публікації:
27 грудня 2023
Кількість переглядів:
106
Поділитися:

18-23 грудня 2023 року завідувачка кафедри іноземних мов та лінгводидактики Наталія Таценко та старший викладач кафедри, гарант ОП «Англійська та німецька мови та літератури», Юлія Коробова успішно завершили стажування у європейській академії “Europass Teacher Academy” в Іспанії (м. Барселона). Грант на поїздку та навчання отримано в межах участі у проєкті Professional Development and Exchange for Educators of Preservice English Language Teachers (Професійний розвиток та обмін для викладачів англійської мови педагогічних закладів) від міжнародної організації “Childhood Education International” та за підтримки посольства США в Україні.

У межах програми підвищення кваліфікації українські освітяни разом із викладачами з Італії та Іспанії пройшли вивчення інтенсивного Erasmus курсу «Дослідження найкращих освітніх систем Європи та світу», якій розроблено на базі “Europass Teacher Academy” та проведено висококваліфікованим тренером-викладачем Yanella E. Ojeda. Ґрунтовно опрацьовано такі теми: - Ключові елементи ефективних освітніх систем: стандарти, оцінювання, професійний розвиток вчителів, автономія шкіл, залучення батьків, використання ІКТ та інш.; - Освітні системи Великої Британії, Нідерландів, Фінляндії, Норвегії, Канади, Сінгапуру та Японії; - Цінності Європейського Союзу; - Використання ресурсів ШІ в освітньому процесі. Заняття, присвячені темі формування та розвитку умінь критичного мислення з використання творів мистецтва, були проведені в залах Національного художнього музею Каталонії.

Викладачі кафедри взяли участь у лекціях, воркшопах та професійних дискусіях, присвячених ключовим характеристикам ефективної організації освітнього процесу в закладах середньої освіти та стратегіям якісного викладання іноземної мови; ділилися власним досвідом та важливою інформацією під час порівняння освітніх систем України, Італії та Іспанії, обмінювалися ідеями та методами викладання іноземних мов. Курс включав також участь у культурних заходах: екскурсії до будинків-музеїв Гауді та музею Пабло Пікассо, знайомство з історією, архітектурою, культурою та визначними пам’ятками столиці Каталонії, парк Гюель та інш.

Учасники отримали сертифікат, що підтверджує успішне опанування курсу «Дослідження найкращих освітніх систем Європи та світу», Барселона, на 30 годин, виданий європейською академією “Europass Teacher Academy”. За результатами проходження підвищення кваліфікації для студентів спеціальності 014 Середня освіта запропоновано розроблений курс вибіркової дисципліни на 2024-2025 н.р. «Світові інноваційні освітні системи: кращі практики (World Innovative Educational Systems: the Best Practices)». Окрім того, заплановано оновлення наявних курсів шляхом упровадження кращих стратегій навчання іноземних мов та технологій розвитку м’яких навичок та вмінь критичного мислення у освітній процес в Сумському державному університеті.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.