Дата публікації:
29 березня 2023
Кількість переглядів:
128
Поділитися:

25 березня 2023 року відбулася третя зустріч викладачів кафедр іноземних мов та германської філології з професором Коледжу Нью-Джерсі Стюартом Керроллом. Заняття було присвячене темі «Музика, пісня, поезія» та було спрямоване на розвиток навичок усного мовлення студентів на занятті. Викладачі використовували метод структурованої академічної суперечки (SAC), який був розроблений дослідниками кооперативного навчання Девідом і Роджером Джонсонами з Університету Міннесоти.

Метод САК – це дискусійний метод, який дозволяє студентам вийти за межі дебатів і перейти до більш тонкого історичного синтезу. Цей метод пропонує альтернативу «дискусійному мисленню», зміщуючи мету з перемоги в дискусіях на розуміння альтернативних позицій і формулювання історичного синтезу. Структура SAC вимагає, щоб студенти слухали один одного по-новому, і направляє їх у світ складних і суперечливих ідей.

Під час зустрічі викладачі досліджували проблему, а потім представляли протилежні погляди на досліджуване питання. Така робота передбачала поділ учасників на пари з подальшим об’єднанням в команди по чотири особи для відстеження аналізу і підготовки обґрунтування своєї позиції. Після об’єднання діад в команду з чотирьох осіб відбувалося представлення командами своїх поглядів. Замість спростування іншої позиції, діада слухачів повторювала ведучим те, що вони зрозуміли. Слухачі не ставали ведучими, поки оригінальні ведучі не були повністю задоволені тим, що їх почули та зрозуміли. Після обміну думок команди мінялися, діади відмовлялися від своїх початкових завдань і працювали над досягненням консенсусу. Якщо не вдавалося досягти консенсусу, команда з’ясовувала, в чому полягали їхні розбіжності.

Загалом метод SAC забезпечив структурований і цілеспрямований спосіб дослідження складних і суперечливих ідей. Викладачі виявили, що це ефективний спосіб залучення студентів до критичного мислення та розвитку навичок мовлення в класі.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.