Дата публікації:
08 вересня 2022
Кількість переглядів:
165
Поділитися:

Доцентка кафедри іноземних мов Ірина Ляшенко отримала грант на навчання в норвезькому університеті Осломет і навчалась у другому (весняному) семестрі 2022 року на курсі «Оцінювання та навчання» (Assessment and Learning) за програмою третього рівня освіти «Педагогічні науки для підготовки викладачів» (PhD Program in Educational Sciences for Teacher Education). Курс було розроблено Oslo Metropolitan University (OsloMet) та University of South-Eastern Norway (USN) у співпраці з Volda University. Ірина Ляшенко навчалася з іншими докторами філософії - студентами з інших європейських університетів у висококваліфікованих фахівців і відомих дослідників, спеціалістів в галузі оцінювання: Діни Цагарі, Тоні Бернера, Сігрун Свенкеруд, Сів Терези, Масеідваг Гамлема, Карі Сміта. Осломет є однією із найкращих шкіл оцінювання в Європі та університетом з високим рейтингом.

Курс зосереджувався на ключових аспектах оцінювання, ретельно й унікально підібраних відповідно до суті та згідно сучасних поглядів, включаючи фундаментальні праці, на яких ґрунтувалися дослідження студентів, а саме: «Формувальне оцінювання», «Оцінювання дітей та молоді», «Оцінювання читання», «Оцінювання письма», «Оцінювання та навички усного мовлення», «Оцінювання та зворотний зв’язок», «Оцінювання як педагогічний інструмент» – це основні теми, але дискусії виходили далеко за межі цих тематик, підсилені вивченням багатьох інших ресурсів, окрім нескінченного списку, який було запропоновано на початку курсу.

Ці знання озброїли Ірину Ляшенко міцною базою поглядів і розумінням їх практичного та наукового значення в роботі. Більш того, ця діяльність відкрила доступ до нової сфери у професійному колі та багато творчих шляхів для подальшого розвитку.

Окрім навчальних занять в програмі курсу були творчі завдання та подальші дискусії, які зрештою завершилися підсумковою науковою екзаменаційною роботою.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.