Дата публікації:
09 серпня 2022
Кількість переглядів:
150
Поділитися:

В межах спільного з Чеським університетом природничих наук м. Прага та консорціумом з 4х українських університетів проєкту «ПІДВИЩЕННЯ ПОТЕНЦІАЛУ АСПІРАНТІВ ДЛЯ ЯКІСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ В УКРАЇНІ» СумДУ запрошує взяти участь у безкоштовному інтенсивному курсі з академічного письма англійською мовою, що відбудеться з 22.08 по 30.09 онлайн.

Курс призначений для аспірантів, дослідників-початківців або науковців, які бажають вдосконалити вміння представляти результати своїх досліджень англійською мовою на високопрофесійному рівні та спрямований на зміцнення потенціалу та співпрацю молодих викладачів, дослідників та аспірантів.

Метою курсу є формування системи знань щодо стратегій і тактик академічного письма, технологій організації процесів створення, аналізу та редагування основних компонентів академічної статті англійською мовою (анотація, вступ, методи, результати та обговорення).

Курс буде проходити з 22 серпня по 30 вересня 2022 року на платформі Canvas в асинхронному режимі, але з дотриманням модульних термінів. Учасники мають бути готові регулярно виконувати завдання на платформі, створених з автентичних академічних текстів та відео, проводити дискусії на платформі, рецензувати роботи своїх одногрупників і виконувати творчі завдання.

За результатами успішного проходження курсу чеською стороною буде видано відповідний сертифікат, а переможець із найвищим балом буде нагороджений грантом на участь в літній школі та здійснить навчальний візит до м. Прага в жовтні 2022 року. За результатом виконання завдань курсу ви отримаєте якісні тези, які можна опублікувати у збірнику підсумкової конференції проєкту в м. Прага.

Хто може подати заявку?

Кандидати мають:

  • Бути викладачем або аспірантом СумДУ;
  • Володіти розвинутими навичками читання та письма англійською мовою (B2);
  • Мати регулярний та надійний доступ до високошвидкісного Інтернету;
  • Бути готовими проводити від 6 до 7 годин щотижня в Інтернеті протягом 5-тижневого курсу;
  • Мати тверду рішучість вдосконалити академічні дослідницькі навички;
  • Бути готовим брати активну участь в дискусіях на платформі і вчасно виконувати всі завдання.

Яким чином цей курс буде корисним?

Учасники зможуть:

  • Зануритися в академічну атмосферу;
  • Розвинути навички рефлексії;
  • Якісно написати абстракт для подання на конференцію;
  • Знати і писати компоненти наукової статті за вимогами англомовних сучасних індексованих видань;
  • Отримати грант на участь в літній школі та здійснити навчальний візит до м. Прага в жовтні 2022 року.

 

Для запису на курс необхідно до 19 серпня 2022 року заповнити онлайн заявку за посиланням: https://forms.gle/emEFnVkWXbxTqVQL7

Викладач курсу: Ляшенко Ірина Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри іноземних мов Сумського державного університету. Запитання надсилати на email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Чеський університет природничих наук м. Прага (Чехія) та Сумський державний університет протягом серпня-грудня 2022 року спільно реалізовуватимуть проєкт розвитку «ПІДВИЩЕННЯ ПОТЕНЦІАЛУ АСПІРАНТІВ ДЛЯ ЯКІСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ В УКРАЇНІ», що фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки. Проєкт запущено в консорціумі з іншими 4 українськими університетами: Дніпровським державним аграрно-економічним університетом, Сумським національним аграрним університетом, Поліським національним університетом, Національним університетом «Чернігівська політехніка». Керівником проєкту з чеської сторони є доктор філософії Адам Кешнер, технічний факультет. Координатором проєкту з української сторони для СумДУ є к.е.н., доцент Оксана Замора, кафедра міжнародних економічних відносин ННІ БіЕМ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.