Дата публікації:
20 червня 2022
Кількість переглядів:
218
Поділитися:

Ось і закінчився другий курс з розвитку академічного письма англійською мовою в межах спільного з Чеським УПН проєкту «Платформа AgriSciences для посилення науки у вищих навчальних закладах України», розробником і викладачем якого була доцент кафедри іноземних мов СумДУ Ірина Ляшенко. Більше 60 заявок на участь цього року було подано з понад 20 університетів України, але після процедури відбору до участі було запрошено пів сотні учасників з університетів партнерів консорціуму: Сумський державний університет, Сумський національний аграрний університет, Білоцерківський національний аграрний університет, Харківський біотехнологічний університет та Дніпровський державний аграрно-економічний університет.

На курсі, розробленому на платформі Canvas, учасники знайомилися з правилами побудови статті за структурою IMRAD, вивчали важливі елементи кожного компонента, опановували навички академічного письма і аудіювання через виконання інтегрованих письмових та аудіо завдань, практикували розуміння академічних текстів, відпрацьовували навички рецензування наукових робіт і багато спілкувались. Результатом роботи з курсом є написання власної академічної статті англійською мовою за вимогами індексованих міжнародних видавництв. Курс потребує систематичної роботи, але є щедрим на результат: зараз учасники почувають себе більш впевнено в написанні та рецензуванні академічного дослідження.
Всі учасники отримали сертифікати від чеського партнера-організатора.
Ірина Ляшенко вже другий рік поспіль співпрацює в межах проєкта, допомагаючи науковцям відпрацьовувати навички академічного письма.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.