Дата публікації:
27 липня 2021
Кількість переглядів:
410
Поділитися:

У Сумах на стіні одного з корпусів Сумського державного університету, на Петропавлівській створили новий мурал. Цей малюнок – результат участі в міжнародному проєкті "Art for Act" за підтримки Мережі Громадянської Освіти Країн Східного Партнерства.

За словами керівниці міжнародної робочої групи "Art for Act", викладача кафедри іноземних мов СумДУ Римми Миленкової, у проєкті беруть участь 5 країн. Україна – перша, хто взяв участь у проєкті.

"Проєкт складається з освітньої частини, де ми навчаємо цілей сталого розвитку, як вони впливають на життя, як зробити більш комфортним, інклюзивним, а також візуалізації у вигляді муралу", – розповідає Римма Миленкова.

За художню реалізацію у Сумах відповідала громадська організація "Бюро арт". Також до малювання долучилися громадські активісти, фотографи, учасники ООС. Що саме намалювати, вирішували напередодні студенти Сумського державного університету.

Сумський стінопис присвячений "Цілі Сталого Розвитку № 4" – якісна освіта. Усього цілей – 17. Серед них: боротьба з бідністю, з голодом, покращення екології, сталість міст тощо. Такою творчістю організатори мають намір закликати людство зробити планету кращою до 2030-го року.

Після України мурали, присвячені певній цілі, планують створювати в інших країнах світу.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.