Дата публікації:
01 березня 2018
Кількість переглядів:
928
Поділитися:

З 19 по 24 лютого 2018 року викладачі кафедри іноземних мов стали учасниками зимової школи з підвищення викладацької кваліфікації в рамках проекту «Англійська мова для університетів» від Британської Ради в Україні. Мета проекту – зробити внесок у процес якісних змін щодо рівня володіння англійською мовою як викладачів, так і  студентів вищих закладів освіти України, що дозволило б брати більш активну участь у заходах на міжнародному рівні.

Інна Зайцева, Ніна Мальована, Світлана Міхно успішно пройшли курси Англійської мови для спеціальних цілей CiVELT (Certificate in Vocational English Language Teaching): Essentials об’ємом 35 годин у місті Львів. Робота велася з викладачами з усіх областей України та стала гарною нагодою поділитися досвідом, а також шляхами вирішення проблем, новими технологіями і методиками викладання іноземної мови для студентів немовних спеціальностей у вищих закладах освіти. Навчання включало декілька модулів та наступні основні теми: тенденції викладання мови професійного спрямування, потреби студентів, мотивація у навчанні, підбір автентичних завдань, адаптація існуючих підручників, мета та компоненти заняття, ролі викладача та основні елементи планування занять. Тренінги школи були побудовані у формі дискусій, обговорень, індивідуальної, групової та парної роботи, симуляцій, рольових ігор, презентацій. В останній день викладачі у групах розробили план заняття з Англійської мови для спеціальних цілей та захищали власні проекти занять.

За результатами школи професійної майстерності планується серія презентацій та семінарів серед викладачів кафедри. Знання та навички, отримані учасниками тренінгів, допоможуть зробити заняття з англійської мови для студентів СумДУ більш ефективними, що допоможе їм стати конкурентоспроможними майбутніми фахівцями.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.