Дата публікації:
11 квітня 2024
Кількість переглядів:
67
Поділитися:

7 березня - 5 квітня 2024 року стартував Проєкт Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) та Глобального Екологічного Фонду (ГЕФ) «Глобальна інноваційна Програма чистих технологій для малих та середніх підприємств (МСП) в Україні». Проєкт спрямований на підтримку та зміцнення підприємницької екосистеми з впровадження інноваційних чистих технологій (CleanTech) в Україні, залучення інвестицій та налагодження міжнародних партнерських відносин для сприяння адаптації до змін клімату та зниження кількості викидів парникових газів в атмосферу.
У межах Проєкту на базі СумДУ створено Регіональний акселератор GCIP для інновацій, технологій та стартапів Сумської області, у якому проведено перший онлайнконкурс екологічно дружніх стартап-проєктів та відібрано команди півфіналісти для участі в акселераційній програмі ЮНІДО/ГЕФ, що передбачає проведення Бізнес академії, менторську підтримку, грантове фінансування. В тренінгу приймало участь 6 команд з різних факультетів СУМДУ, серед яких була й робоча група з викладачів кафедри іноземних мов та лінгводидактики, а саме, старшого викладача Світлани Міхно, старшого викладача Тетяни Алексахіної та Дар’ї Медведовської, під керівництвом старшого викладача Оксани Нефедченко. У межах програми було обговорено різні напрями стартапів, які були спрямовані на вивчення особливостей фінансування, фінансових документів та трирічного плану прибутків і витрат, державного регулювання, впливу на навколишнє середовище, основ інтелектуальної власності, масштабування продажів, виходу на глобальні ринки. Команда кафедри іноземних мов та лінгводидактики презентувала свій стартап за темою: «Англійська в умовах кризи», де висвітлилися питання опису бізнесу, рішення проблеми, розмір ринку, план виходу на ринок (партнерство, нетворкінг), конкуренція та конкуренти, переваги продукту, сталість та вплив, модель прибутку тощо.
Відповідно рішення журі, команда кафедри іноземних мов та лінгводидактики отримала номінацію «Англійська в умовах кризи» - міжнародне спілкування без стресу (International communication without stress).

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.