Дата публікації:
05 січня 2024
Кількість переглядів:
94
Поділитися:

Академічна мобільність є рушійною силою інтернаціоналізації та розвитку сучаної вищої освіти. Доцент кафедри іноземних мов та лінгводидактики Ірина Ляшенко мала можливість взяти участь у міжнародній академічній мобільності з наукового стажування до Чеського університету природничих наук у Празі (CZU) в межах проєкту платформи Agrisciences, для сприяння співпраці та обміну знаннями між дослідниками.
Платформа Agrisciences, спрямована на сприяння міждисциплінарним дослідженням і співпраці, надає цінні можливості для дослідників вищої освіти. Платформа активно підтримує ініціативи, які зміцнюють науковий потенціал і заохочують співпрацю між університетами, зокрема і з Сумським державним університетом.
Платформа Agrisciences, відзначає спільні зусилля науковців з України та Чехії.
Ця спільна ініціатива під назвою «BRT: зміцнення наукового потенціалу та співпраці українських дослідницьких груп» спрямована на посилення наукового потенціалу та сприяння постійній співпраці між установами-учасниками. Платформа, яку очолює Гінек Роубіч, об’єднує команду експертів і дослідників, відданих розвитку наукового потенціалу, та підтримує цілий ряд проєктів.

В програмі наукової мобільності Ірина Ляшенко ознайомилася з науковою складовою міждисциплінарного проєкту, командами дослідників, структурою університету, відвідала захист дисертації на факультеті тропічних сільськогосподарських наук, та отримала мультидисциплінарний дослідницький грант «Англійська для академічних цілей (EAP) для аспірантів у кризових умовах», який передбачає роботу над науковим дослідженням в міждисциплінарній команді науковців, яка буде тривати рік.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.