Дата публікації:
12 квітня 2024
Кількість переглядів:
69
Поділитися:

З 20 по 23 березня 2024 року викладачі кафедри іноземних мов та лінгводидактики факультету іноземної філології та соціальних комунікацій к.пед.н., ст. викладач Юлія Коробова (в рамках другої частини програми обміну від Посольства США) та к.філ.н., доцент Людмила Гнаповська взяли участь у науковій події міжнародного масштабу – TESOL-24 International Convention & Expo у місті Тампа, Флорида (США), яка об’єднала тисячі провідних фахівців з навчання англійської мови з різних куточків світу.

Доцент Людмила Гнаповська разом із доцентом Сергієм Петренко (КНУ ім. Шевченка) виступили з презентацією «Поєднання ESP та EMI: досвід українських університетів», в якій визначено труднощі запровадження EMI в освітні середовища двох українських університетах та взаємозв’язок між ESP та EMI.

Делегацією українських освітян також презентовано результати участі в проєкті «Підвищення кваліфікації викладачів університетів для підготовки майбутніх учителів англійської мови» (TESOL Faculty United for Ukraine), серед яких є посібник «Читання та аналіз коротких оповідань: фокус на соціально-емоційному навчанні» авторів Юлії Коробової та Ганни Подосиннікової.

Під час конвенції учасники мали змогу взяти участь у семінарах, воркшопах та панельних дискусіях щодо сучасних тенденцій викладання англійської мови як іноземної від експертів цієї галузі (серед них D. Larsen-Freeman, Gabriel Díaz Maggioli, Shelley K. Taylor, Thomas Farrell, Laura Baecher, Kass and Cornelius Minor, Julie Kasper, та інші).

діяла виставка сучасних навчальних, науково-методичних публікацій від всесвітньовідомих видавництв, зокрема National Geographic, Ellie, Cambridge University Press, TESOL, Pearson, University of Michigan та інші.

Пріоритетними напрямками роботи конвенції стали актуальні проблеми навчання англійської мови: соціально-емоційне навчання та формування міжкультурної компетенції під час вивчення англійської мови; використання штучного інтелекту в навчанні англійської мови; сучасні методики навчання усного та писемного мовлення, проведення педагогічних практик майбутніх учителів англійської мови тощо.

Участь у міжнародній конференції «TESOL-24 International Convention & Expo» відбулася за сприяння Посольства США в Україні, директора регіональних програм з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Jen MacArthur, помічників з питань культури Посольства США в Україні А. Сухініної та Л. Шило, куратора з Держдепартаменту США Allison Brieske та керівництва TESOL-Ukraine.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.