Дата публікації:
19 лютого 2024
Кількість переглядів:
171
Поділитися:

13 лютого 2024 року в межах етапу перегляду освітньо-професійної програми “Англійська та німецька мова та літератури” відбувся розгляд проєкту оновленої ОПП 2022 на розширеному засіданні робочої проєктної групи ОП із запрошенням Експертної ради роботодавців, здобувачів ОП та академічної спільноти. Моніторинг і періодичний перегляд ОП відбувається для того, щоб гарантувати досягнення встановлених цілей та їх відповідність потребам студентів і суспільства. Перегляди ОП спрямовані на їх безперервне вдосконалення. Дії, заплановані в результаті перегляду, та результати їх виконання доводяться до відома зацікавлених сторін.

В обговоренні прийняли участь шановні стейкхолдери-керівники ЗЗСО м. Суми та Сумського району Тетяна Волкова, Наталія Педяш, Наталія Усенко, Наталія Ришкова, представник здобувачів Іван Донік, викладачі кафедри германської філології та кафедри іноземних мов та лінгводидактики факультету ІФСК.

Особливу увагу приділили обговоренню питань удосконалення ОП, яка буде відображати проблеми нової української школи, а також процесу педагогічної практики. Від імені стейкхолдерів-роботодавців виступили Тетяна Волкова та Наталія Усенко, які зазначили, що враховуючи вимоги «Концепції розвитку педагогічної освіти», на сучасному етапі варто звернути особливу увагу на практичну підготовку майбутніх учителів ІМ, отже в ОП недостатньо виділено кредитів на педагогічну практику в ЗЗСО (всього 10 кредитів); було рекомендовано посилити практичну підготовку студентів зі збільшенням обсягу запланованих годин на педагогічну практику; долучати вчителів-практиків, до проведення гостьових лекцій та практичних занять для здобувачів, які навчаються за цією ОП.

Іван Донік, студент 2 курсу, представник здобувачів, підкреслив, що для здобувачів ВО, які є майбутніми вчителями англійської мови та літератури, важливо приділяти значну увагу формуванню фахових та предметно-методичних компетентностей майбутніх вчителів. З метою підвищення ефективності досягнення цілей і програмних результатів ОП «Англійська та німецька мови та літератури» та покращення якості освіти за ОП було рекомендовано додати до змісту ОК "Зарубіжна література" більше тем з вивчення літератури англомовних країн.

Дякуємо нашім шановним стейкхолдерам за надані цінні рекомендації! Завдяки постійній співпраці зі стейкхолдерами, робоча проєктна група ОП має можливість покращувати якість організації освітнього процесу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.