Дата публікації:
18 січня 2024
Кількість переглядів:
160
Поділитися:

Підбиття підсумків науково-методичної роботи в межах проєкту «Підвищення кваліфікації викладачів університетів для підготовки майбутніх учителів англійської мови» (TESOL Faculty United for Ukraine)

Посібник «Читання та аналіз коротких оповідань: фокус на соціально-емоційному навчанні» Юлії Коробової (Сумський державний університет) та Ганни Подосиннікової (Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка) є одним із кінцевих продуктів проєкту. Посібник призначений для навчання аналітичного та критичного читання сучасних автентичних оповідань майбутніх учителів англійської мови, які навчаються на бакалаврських програмах. У книзі пропонується фасилітативний підхід до розвитку аналітичних і критичних навичок читання у студентів з акцентом на соціально-емоційному навчанні (СЕН). Авторська робота містить огляд базових аспектів СЕН, основні теоретичні питання інтерпретації художнього тексту, структуровані розділи практичної аудиторної та самостійної позааудиторної роботи, та одночасно зосереджується на пріоритетах учителя та учнів, на проблемах виховання, мови та комунікації, на практиках рефлексивного читання та містить цінну інформацію щодо культури сучасного американського суспільства. Різноманітні завдання та прийми навчання спрямовані на ознайомлення студентів із критичним читанням і стратегіями СЕН, які можна використовувати в їх професійній  діяльності. Посібник призначений для використання на заняттях; проте майбутні вчителі англійської мови можуть успішно використовувати його самостійно.

Автори висловлюють щиру вдячність рецензентам посібника Наталії Дмітренко (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського), Валентині Черниш (Київський національний лінгвістичний університет) та Світлані Смоліній (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка) за їх дорогоцінний час і досвід.

Цей проєкт, який було здійснено за підтримки міжнародної організації Childhood Education International (Centre for Professional Learning), Hunter College, City University of New York та Regional English Language Office при Посольстві США в Україні, об’єднав 30 провідних експертів з методики викладання англійської мови з усієї України з метою підвищення ефективності підготовки вітчизняних учителів англійської мови.




Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.