Дата публікації:
02 січня 2024
Кількість переглядів:
158
Поділитися:

Досить часто на заняттях із іноземної мови вивчають слова, граматику, виконують вправи, але не бачать в мові практичного сенсу. У свідомості тих, хто навчається іноземна потрібна для вправ і тестів, а не для реального спілкування. Як наслідок, знижується мотивація, формується мовний бар'єр і страх помилятися. Недолік практики призводить до пасивного знання мови: «все розумію, а сказати нічого не можу».
CLIL вирішує цю проблему! На заняттях, де застосовується ця технологія, мова виступає вже не метою, а засобом вивчення іншого предмета, тобто ті, хто навчається, бачать, що за допомогою іноземної мови можна дізнаватися нову цікаву інформацію. Вивчення мови відразу стає більш осмисленим, адже вона використовується для вирішення конкретних завдань тут і зараз.
Викладач кафедри іноземних мов та лінгводидактики Світлана Міхно успішно завершила онлайн курс з Методології CLIL (Content and Language Integrated Learning). Курс «Методологія CLIL» розроблено в рамках виконання проєкту Erasmus+ «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови як шлях до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції України / MultiEd». Проєкт спрямований на адаптацію та впровадження передових методів викладання іноземних мов в освітній процес в Україні, серед яких інтерактивні методи, студентоцентроване навчання, комунікативні методи засвоєння мови, методологія CLIL (інтегроване вивчення предмета і мови завдяки викладанню предметів нерідною мовою).

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.