Дата публікації:
23 листопада 2023
Кількість переглядів:
88
Поділитися:

Ірина Ляшенко, доцент кафедри іноземних мов та лінгводидактики Сумського державного університету, успішно завершила ключовий етап проєкту, який отримав фінансову підтримку від Регіонального департаменту вивчення англійської мови Посольства США в Україні. Реалізація проєкту передбачала різні етапи, зокрема тиждень навчання в Кракові (Польща), п'ять тижнів інтенсивної роботи онлайн в межах курсу з проєктування онлайн курсів та заключну конференцію, яка відбулась 17 листопада 2023 року. Цей захід був реалізований за сприяння TESOL Ukraine в межах програми "Викладання в умовах кризи: інноваційні інструменти, стратегії та підходи до покращення вивчення англійської мови для українців".

Ключові аспекти конференції:
Innovation unleashed: учасники отримали можливість переглянути курси, створені представниками українських університетів.
- Meet the Minds Behind the Courses: на конференції творчі колективи дев'яти університетів представили власні інноваційні доробки.
Мета проєкту - оснащення викладачів університетів інструментами, техніками та стратегіями, які ефективно використовуються при розробці онлайн та змішаних курсів. Ураховуючи виклики, що виникають у зв'язку з війною між Росією та Україною, проєкт націлений на те, щоб підготувати викладачів до створення курсів, які гнучко адаптуються до різних контекстів та застосовуються у різних форматах навчання.

Серцем конференції був презентаційний сегмент, де викладачі з університетів-учасників представляли свої інноваційні курси, кожен з яких був розроблений під час програми Canvas Course Design.
Серед доповідачів були:

Сумський державний університет: Людмила Гнаповська дослідила «The Pains and Gains of 'GOING INTERNATIONAL'».
Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького: Комарницька Оксана та Карпушина Майя представили «Особливості створення ESP курсу для дистанційного навчання на платформах Canvas для майбутніх прикордонників».
Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: Тетяна Король поділилася думками на тему «Canvas Online Course Development: Sharing Findings and Failures».
Волинський національний університет імені Лесі Українки: Ірина Чарікова презентувала «Canvas for English Performance Course: English for Exam Success».
Житомирський державний університет імені Івана Франка: Юлія Климович розгорнула «Ефективну навчальну подорож з Canvas LMS».
Харківський національний університет міського господарства імені О. Бекетова: Ольга Гнатишева захопила аудиторію «Науково-науковим онлайн-курсом для студентів магістратури».
Запорізький національний університет: Лариса Мосієвич обговорила «Проблеми проєктування курсів».
Київський національний лінгвістичний університет: Любов Бобчинець презентувала «Курс канви «Іспанська, англійська та українська ідіоми: перекладознавство».»
Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника: Наталія Пилячик виступила на тему «Проблеми створення онлайн-курсу на Canvas». А Ірина Малишівська поділилася досвідом на тему «Полотно в дії: перші кроки в курсовому проектуванні».
Львівський національний університет імені Івана Франка: Наталія Гриня та Анетта Арцишевська обговорювали відповідно «TOLES (юридична англійська)» та «Створення курсу EVI, приймаючи невдачі та святкуючи успіхи».
Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Оксана Чугай поділилася ідеями щодо підготовки курсу EVI з презентацією «Створення курсу EVI шляхом прийняття невдач і святкування успіхів»
Цей захід модерували Інститут TESOL Ukraine та Ірина Ляшенко, доцент кафедри іноземних мов та лінгводидактики Сумського державного університету, яка була розробником та фасилітатором курсу. Також в події взяли участь регіональний спеціаліст департаменту вивчення англійської мови, Альона Сухініна, асистент RELO, Посольство США, та Стюарт Керролл, який виступав лектором на курсі з методики навчання.
Зважаючи на значну кількість позитивних відгуків щодо цього проєкту, TESOL Україна прийняла рішення розширити й продовжити його реалізацію. Головна мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб сприяти викладачам у вивченні дизайну курсу на платформі Canvas.






Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.