Дата публікації:
15 листопада 2023
Кількість переглядів:
112
Поділитися:

На методичному семінарі, який відбувся 15 листопада 2023 року на кафедрі іноземних мов та лінгводидактики, координаторка міжнародного проєкту спільно з ЄДА Ніна Мальована та викладач Наталія Руденко представили звіт про академічну мобільність та події, пов'язані з поїздкою до м. Ульм (Німеччина) у жовтні 2023 року. Мета звіту – проінформувати колег щодо участі в 24-й Дунайській школі, яка відбулася в Європейській Дунайській академії (ЄДА) та можливостей співпраці між СумДУ та ЄДА.

Участь у заході об'єднала 23 учасників з країн дунайського регіону та експертів для спільної розробки проєктів і обговорення мовних питань з різних перспектив. Фокус був зосереджений на аспектах мовної комунікації в контексті Дунайського регіону, де мовний ландшафт представляє собою не лише культурний скарб, але й виклик, оскільки його можна використовувати як інструмент політичної маніпуляції.
Важливим елементом обговорення стали мовні питання, що виявилися ключовим аспектом не лише у сфері спілкування, але й у формуванні культурної самосвідомості. Подія також сприяла створенню спільних проєктів, сприяючи обміну досвідом та співпраці між учасниками з різних країн.
Висловлюючи вдячність за звіт, викладачі вирішили продовжити співпрацю та розвивати ініціативи у сфері мовної освіти та комунікації, зокрема між Європейською Дунайською академією та СумДУ.






Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.