Дата публікації:
08 серпня 2023
Кількість переглядів:
131
Поділитися:

Ірина Ляшенко, доцент кафедри іноземних мов та лінгводидактики, активно співпрацює з Британською Радою у сфері професійного навчання вчителів загальноосвітніх шкіл. Недавно вона взяла участь у фасилітації навчального досвіду для групи вчителів початкової середньої школи. Ця ініціатива відбулася в межах курсу під назвою "Викладання англійської мови в новому контексті", розробленого Британською Радою. Спеціально для вчителів англійської мови, які працюють із 7-9 класами, було створено цей курс, який доступний на онлайн-платформі Future English Online Teacher Community.
Курс, який тривав з 3 липня по 4 серпня 2023 року, використовував змішаний підхід, поєднуючи онлайн-взаємодію в режимі реального часу та асинхронну роботу. Основною метою курсу було поліпшити навички дистанційного викладання англійської мови та підготувати учасників до ефективного впровадження цифрової грамотності та нових технологій у навчальний процес. Ця інтеграція дозволить учасникам створювати цікаві та інтерактивні навчальні програми для своїх учнів.
Курс був організований у форматі чотирьох однотижневих модулів та завершився підсумковим пленарним засіданням, під час якого учасники представили свої групові проєктні завдання. Кожен модуль включав такі елементи:

1. Взаємодія з навчальними технологіями та цифрова грамотність: цей модуль вивчав концепцію цифрової грамотності та досліджував, як ця грамотність може бути інтегрована у навчальний процес. Він також аналізував проблеми, які виникають при навчанні студентів, що виросли в цифрову епоху.
2. Планування та адаптація матеріалів: цей модуль фокусувався на плануванні уроків для дистанційного навчання та на адаптації навчального матеріалу для використання в онлайн-класах.
3. Управління дистанційним навчанням: учасники досліджували можливості перенесення навичок керування класом у віртуальне навчальне середовище.
4. Оцінювання та мотивація навчання: в цьому модулі аналізувались різні підходи до оцінювання під час онлайн-навчання, а також розглядалися методи стимулювання навчання в цифровому контексті.
Крім того, були запропоновані додаткові модулі, спрямовані на краще розуміння дистанційного навчання, використання технологій відеоконференцій та ефективне використання систем управління навчанням.
Учасникам було надано можливість використовувати відеоуроки, ресурсні бібліотеки, які містили статті та навчальні матеріали, а також збірник цифрових інструментів, що включав анотовані посилання та навчальні посібники для використання цифрових інструментів. Учасники, які успішно завершили курс, отримали сертифікати.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.