Дата публікації:
10 липня 2023
Кількість переглядів:
169
Поділитися:

З радістю повідомляємо, що наші шановні члени кафедри, Наталія Таценко, завідувачка кафедри іноземних мов та лінгводидактики, та доцентка Ірина Ляшенко, недавно брали участь у заході, організованому Інститутом TESOL Ukraine під назвою «Викладання в умовах кризи: інноваційні інструменти», стратегії та підходи до покращення вивчення англійської мови для українців». Цей захід відбувався у Кракові з 2 по 7 липня 2023 року, та був організований за підтримки Регіонального відділу англійської мови при Посольстві США в Києві, Україна, за допомогою програми для випускників англійської мови.
Метою Інституту TESOL Ukraine було надати викладачам українських університетів цінні поради щодо навчання без стресу в онлайн-середовищі та середовищах змішаного навчання. Оскільки виклики, пов'язані з викладанням у період кризи, постійно зростають, цей п'ятиденний навчальний інститут був спрямований на забезпечення теоретичних знань та практичних навичок у методиці викладання, з метою підвищення педагогічного досвіду українських освітян.

Учасники отримали можливість ознайомитися з чотирма ключовими аспектами онлайн- та змішаної освіти, включаючи методику викладання, розробку онлайн- або змішаних курсів, системно-функціональну лінгвістику та соціально-емоційне навчання. Сесії були спеціально розроблені для надання конкретних інструментів, технік та стратегій для створення ефективних онлайн-курсів і змішаних курсів, а також враховували передовий національний та міжнародний досвід у цій сфері.

Інститут TESOL Ukraine створив дружню атмосферу підтримки, сприяючи співпраці та комунікації між учасниками. Мальовничі визначні пам'ятки Кракова стали не лише чудовим фоном для навчання, але й надихали на культурний досвід, що ще більше збагатило навчальне середовище.

Ми з гордістю зазначаємо, що доцентка Ірина Ляшенко також виступала як спікер нашого інституту, проводячи курс з назвою «Проєктування онлайн або змішаних курсів». Курс розпочався з очних сесій у Кракові, а потім перейшов до онлайн-компонента, що дозволило глибше зануритись у практичні аспекти цієї теми.

Участь Наталії Таценко та Ірини Ляшенко в Інституті TESOL Ukraine свідчить про їхнє палке бажання професійного розвитку і прагнення забезпечити високоякісну освіту з викладання англійської мови. Ми щиро вітаємо їх із успішним закінченням інституту та
розуміємо, як позитивно вплинуть їхні покращені навички на наш факультет та студентів, яким ми надаємо освітні послуги.

Ми висловлюємо нашу вдячність TESOL Ukraine, Регіональному відділу англійської мови при Посольстві США в Києві та Програмі випускників англійської мови за їх неоціненну підтримку у сприянні вдосконаленню навчання англійської мови. Інститут TESOL Ukraine, безсумнівно, зробив значний внесок у покращення викладацької практики на нашому факультеті та за його межами.
Будьте в курсі ініціатив та досягнень, які відбуваються на нашій кафедрі, слідкуючи за оновленнями новин!



Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.