Дата публікації:
28 квітня 2023
Кількість переглядів:
155
Поділитися:

Відповідаючи на нові виклики, пов'язані з орієнтацією СумДУ на досягнення цілей сталого розвитку ООН, викладачі кафедри іноземних мов та лінгводидактики активно досліджують сучасний стан, проблеми та перспективи впровадження ініціатив ООН в освітній процес в Україні. На кафедрі уже 17 років поспіль щорічно проходить науково-практична конференція "To Make the World Smarter and Safer", назва якої відповідає цілям сталого розвитку ООН.
Викладач кафедри іноземних мов та лінгводидактики Світлана Міхно відвідала лекцію почесного професора аграрної та прикладної економіки Науково-дослідного інституту продовольчої та аграрної політики Університету Міссурі, PhD William H. Meyers «Global Food Security and Nutrition Crisis and Ukraine Impacts». На лекції спікер представив різні типи продовольчої безпеки в країнах з низьким і високим рівнем доходу; розповів про вплив чотирьох основних цілей сталого розвитку на продовольчу сферу.

Основні цілі сталого розвитку ООН, які стосуються людського розвитку і забезпечення сталого життя на планеті, включають: зниження бідності та забезпечення економічного, соціального та культурного розвитку для всіх людей; безпеку продовольства та поліпшення харчових систем; здоров'я та добробут; якісну освіту тощо. Однак, виконання цих цілей потребує не тільки зусиль урядів та міжнародних організацій, але й активної участі громадськості та інших зацікавлених сторін. Усі мають бути свідомі своєї відповідальності за забезпечення сталого розвитку та докласти зусиль для досягнення цих цілей. Тому програма «Цілі Сталого Розвитку» ООН є колосальною ініціативою, яка вимагає співпраці та злагоджених дій всіх зацікавлених сторін для досягнення спільної мети – сталого розвитку нашої планети, а викладачі можуть грати важливу роль у впровадженні цілей сталого розвитку в освітній процес, що допоможе забезпечити сталість та ефективність розвитку України в майбутньому.


Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.