Дата публікації:
27 жовтня 2020
Кількість переглядів:
321
Поділитися:

27 жовтня 2020 року з ініціативи  старшого викладача кафедри іноземних мов СумДУ, канд. філос. наук Мальованої Ніни Володимирівни відбувся науково-методичний семінар. В онлайн-заході прийняли участь 19 викладачів кафедри іноземних мов. Семінар проводився на віртуальній платформі Google Meet в режимі on-line задля дотримання усіх карантинних заходів.

Спікер семінару  Мальована Н. В. представила доповідь про проходження підвищення кваліфікації в м. Фрідріхсгафен, земля Баден-Вюртемберг,  Німеччина. Викладачі центру освіти для дорослих VHS DVV International, Zeppelin Universität, Konstanz Universität проводили семінари, тренінги та семінари-практикуми з методики викладання іноземних мов та сучасних технологій, які використовуються в процесі навчання.

ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ СКЛАДАЛАСЯ:

1 ЕТАП  – навчання (лекції, семінари, вебінари, семінари-практикуми);

2 ЕТАП – наукові, навчальні презентації та проведення круглого столу спільно з німецькими експертами у сфері освіти;

3 ЕТАП –  ознайомлення з університетами, навчальними закладами півдня Німеччини  та відвідування 2 топових університетів   Цюріха: Цюріхського університету (Universität Zürich, UZH) та Швейцарського економічного інституту (Zürich KOF Swiss Economic Institute). Освітня програма передбачала участь у презентаціях, обговореннях, дискусіях, можливість особистого знайомства та зустрічі з фахівцями європейського рівня.

У рамках проекту ЄС Мальована Н. В. взяла участь у заходах  «День ЄС у Німеччині», «Ми за ЄС», які проходили у м. Фрідріхсгафен. Під час  перебування в університетах  Цюріха доповідачка ознайомилася  із системою європейського навчання для подальшої імплементації в  українську освіту, річними звітами університетів, програмами вступу до магістратури та аспірантури. Надана інформація буде корисною для студентів СумДУ, які прагнуть здобути подвійний диплом чи продовжити свою науково-дослідницьку роботу за кордоном.

Ресурси архіву VHS DVV International та бібліотеки  Zeppelin Universität, Zürich Universität допомогли в підборі фактичного матеріалу для подальшої роботи над власним науковим дослідженням «Трансформація мовної реальності в умовах культурної глобалізації».

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.