Дата публікації:
24 лютого 2020
Кількість переглядів:
601
Поділитися:

Кадровий потенціал є головною запорукою ефективного функціонування структурного підрозділу (кафедри) СумДУ. Саме тому викладачі постійно вдосконалюють свою професійну майстерність шляхом участі у тренінгах і програмах академічного стажування.

22-23 лютого 2020 р. викладачі кафедри іноземних мов Гладченко О.Р., Золотова С.Г., Курочкіна В.С., Морозова І.А. та Подолкова С.В. брали активну участь у науково- практичних тренінгах для вчителів та викладачів англійської мови Camp Excite 2020, теми якого "Inclusive Education" та "Innovations in the Classroom".
Програма тренінгів включала: " Trivia Games", "Descriptive Writing", " Lesson Planning", " Activity Games", "Anti- Bullying", " Using Pop Culture at English lessons" та інше. Вже котрий рік поспіль наши викладачі беруть участь у тренінгах Camp Excite, які проходять за ініціативою волонтерів Корпусу Миру США в Украіні.

19 лютого 2020 року відбувся тренінг для тренерів «Методика проведення тренінгу» (на прикладі тренінгу «Профілактика та подолання професійного вигорання») у якому взяли участь Світлана Золотова, Алла Дядечко, Вікторія Курочкіна та Наталія Муліна. Тренерами тренінгу були Андріана Костенко та Крістіна Сахно. Під час тренінгу учасники мали змогу на практиці познайомитися з: завданнями тренінгу та його проектуванням; методикою проведення тренінгу; ключовими компетенціями тренера; формою оцінки результатів тренінгу; відпрацюванням тренінгових компонентів тощо.

У червні 2019 року Світлана Золотова пройшла підвищення кваліфікації на тему: «Сучасні методи навчання, науково-педагогічний розвиток, дистанційна освіта та міжкультурна комунікація в системі загальноєвропейського освітнього простору» у Метрополітному університеті (м. Прага, Чеська Республіка). Програма підвищення кваліфікації включала наступні курси: Болонський процес як основа розвитку систем вищої освіти в країнах ЄС. (10 годин), Сучасні інноваційні методи в освітньому процесі, інтеграція науки та практики (28 годин), Науково-педагогічний розвиток та підвищення кваліфікації викладачів (14 годин), Дистанційні технології навчання у вищій освіті (28 годин), Використання змішаного навчання іноземної мови з використанням новітніх технологій та сучасних навчально-методичних комплексів до вимог Європейських стандартів (14годин), Інтернаціоналізація навчального процесу та академічна мобільність викладачів та студентів: сучасна система освіти в Европі, Великобританії та США (8 годин), Використання інноваційних методів та технологій у освітньому процесі та запозичення досвіду передових викладачів-лінгвістів з метою забезпечення студентів інтегрованими мовними навичками професійної комунікації (8 годин), Використання іноземної мови як дійового інструменту у процесі  міжкультурного діалогу: підвищення знань молоді щодо інших культур і народів, формування взаємоповаги та поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог (8 годин) та інші.

Бажаємо нашим викладачам не зупинятися і продовжувати професійний розвиток!

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.