Дата публікації:
19 лютого 2019
Кількість переглядів:
1463
Поділитися:

19 лютого викладач кафедри іноземних мов Світлана Міхно відвідала презентацію результатів проекту «Англійська мова для університетів» у м. Київ.

Проект за підтримки Міністерства освіти і науки України Британська Рада в Україні розпочала у 2014 році. Протягом п’яти років учасниками проекту стали 32 університети України. Зовнішній експерт, професор Саймон Борг, у жовтні та листопаді 2018 року відвідав 8 вишів, провів опитування 2500 студентів, низку співбесід і спостережень за 40 заняттями з англійської мови та фахових дисциплін англійською мовою.

Під час презентації результатів професор розповів про:

-         зміни та покращення у сфері викладання англійської мови професійного спрямування;

-         викладання фахових дисциплін англійською мовою, як важливого інструмента у процесі інтернаціоналізації.

А також надав поради стосовно того, як у майбутньому поліпшити викладання мови та навчання англійською мовою в університетах України.

Спеціальний гість презентації Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України, наголосила на ключовій ролі англійської мови у навчанні, викладанні та науковій діяльності. Також пані міністр зазначила, що проект Британської ради створив потужну спільноту викладачів готову до змін.

Ключовими викликами у викладанні англійської для спеціальних цілей стали: обмежена кількість годин, виділених для викладання англійської, низький рівень володіння англійською серед студентів, професійний розвиток викладачів англійської для спеціальних цілей та нові підходи до оцінювання. Стосовно викладання фахових дисциплін англійською в університетах Лілія Гриневич зазначила, що навички володіння англійською мовою мають бути так само важливі, як і навички педагогічні. Ми не маємо завжди вважати, що ті викладачі, які пройшли курси англійської мови можуть впевнено викладати англійською.

Викладач кафедри іноземних мов Світлана Міхно, яка має досвід у сфері викладання англійської мови технічного спрямування та викладання фахової дисципліни «Латинської мови та медичної термінології» англійською мовою, мала змогу втілити на практиці рекомендації експертів Британської Ради. В рамках проекту Світлана Міхно пройшла два етапи тренінгів Школи професійного розвитку від Британської Ради в Україні у лютому та червні 2018 року стосовно викладання англійської спеціального вжитку.

Проект «Англійська мова для університетів» від Британської Ради в Україні сприяє якісним змінам щодо рівня володіння англійською мовою як викладачів, так і студентів вищих закладів освіти України, що дозволить їм брати більш активну участь у заходах на міжнародному рівні.

 

YouTube-трансляція заходу:

https://www.youtube.com/watch?v=WrmaYqMnsy4

https://www.youtube.com/watch?v=2daEUONlSd8

Більше про програму за посиланням: http://www.britishcouncil.org.ua/…/pro…/english-universities

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.