Дата публікації:
04 квітня 2014
Кількість переглядів:
2141
Поділитися:

28 березня 2014 року в Сумському державному університеті відбулася

VIII всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та викладачів “To Live in a Safer World”.

Конференція проводилася з ініціативи ЛНМЦ – Лінгвістичного науково-методичного центру кафедри іноземних мов Сум ДУ традиційно як щорічний захід.  Організатори  конференції ставили за мету не лише розвиток комунікативних навичок студентів і вдосконалення вмінь презентувати матеріали та висловлювати власну точку зору іноземною мовою, але і залучення широкого загалу студентів Сум ДУ та інших університетів України  до наукових дискусій.

Учасників конференції привіталазаступник декана факультету Соціальних комунікації та іноземної філології з наукової роботи Костенко А. М. На пленарному засіданні особливим подарунком став виступ студентів – майстріввиконання пісень під гітару Іванченко Марини та Карабець Каріни. Олена Несвідоменко виконала пісню англійською мовою під Інтернет акомпанемент.

         Студенти працювали за напрямками:демократичне суспільство та права людини; особистість та суспільство; технології, дружні до людини та навколишнього середовища; сталий економічний розвиток;  здоровий спосіб життя;

інформаційний простір, проблеми захисту інформації, її достовірності та безпечності         .

Робочими мовами конференції були українська, англійська, французька та німецька мови. Презентуючи свої ідеї, студенти блискуче демонстрували вміння поєднувати професійні знання сучасного високотехнологічного світу і знання іноземної мови. Виступаючі представляли факультети Електроніки та Інформаційних технологій, інженерного, економічного, юридичного та факультету журналістики. Студенти представили 41 презентацію, під час яких жваво обговорювалися досягнення в області інформаційних технологій, проблеми впливу технологічних досягнень на навколишнє середовище, проблеми економічної стабільності, свобода слова у сучасному світі, дієвість законів у країні, розвиток мовних процесів. Окремою секцією працювали студенти – медики, де обговорювалися новітні досягнення у світі медицини.

Більшість презентацій було представлено англійською. Працювали секції, де презентації велися українською, німецькою та французькою мовами. Шедеврами художнього дизайну стали постери-плакати, виготовлені студентами з допомогою комп’ютерних технологій. Працювала спеціальна комісія у складі членів Лінгвістичної студентської лабораторії, яка і визначила переможців конкурсу плакатів. У роботі конференції активно брали участь студенти Сумського Державного Педагогічного Університету Д. Ткаченко, М. Майборода, М. Семеніхіна, Т. Пісна, А. Спичак, Т. Різницька.Активними учасниками від банківської Академії стали С. Миненко та В. Синепол.

Всі учасники отримали сертифікати про участь у конференції. В кінці роботи було прийнято резолюцію, в якій було схвалено роботу конференції як захід, що сприяє збільшенню рівня академічної мобільності студентів та їх підготовки до участі у міжнародних конференціях та вперше в місті Суми було запропоновано створити Студентське між університетське об’єднання для проведення подібних заходів.

                                                                                      Золотова С. Г.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.