Дата публікації:
05 грудня 2017
Кількість переглядів:
911
Поділитися:

Все більшої популярності набувають програми з розвитку потенціалу молодих жінок. За ініціативи кафедри іноземних мов 1-3 грудня Сумський державний університет став осередком проведення тренінгів та практичних занять у рамках проекту Young WIT (Young Women in Tech), за підтримки програми Мішель Обами “Let Girls Learn”,  метою якого було розвинути лідерські якості дівчат та залучити їх до сфери технологій. Реалізація проекту відбувалась за рахунок гранту від Корпусу Миру США в Україні та підтримки його волонтера Бенджаміна Стьюарта, який вже рік викладає англійську на кафедрі іноземних мов.

Учасниці з різних середніх освітніх закладів міста Суми та онлайн школи міста Харкова обговорили проблемні питання ролі жінок і чоловіків у суспільсті та сім’ї, переваги та недоліки участі жінок у політиці, представили власне бачення майбутнього жінок у нашій країні,  з’ясували різницю між гендером і статтю, та інше. Психологічні тренінги були направлені на розвиток лідерських якостей та їх практичне використання під час роботи у команді.

 Дівчата ознайомилися з основами вебдизайну, навчилися монтувати власні відеороліки та створили відео, що висвітлюють різні аспект життя жінок, спробували сконструювати власні мобільні додатки, користуючись технічним засобами Масачусетського технологічного університету, під керівництвом волонтера Корпуса Миру США Лорен Грабс (Lauren Grubbs), поставили запитання Бренону Корнелу, який працює у компанії Deloy (США), секції технічної консультації, і зміг долучитися до проекту через Skype.

Мовою проекту були англійська та українська, якою вільно спілкувалися всі учасниці. Відповідальна за проект – Галина Литвиненко, завідувачка кафедри іноземних мов СумДУ.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г1202)

Телефон: (0542) 68-77-87

E-mail: [email protected]

Web: https://kim.sumdu.edu.ua/uk/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри іноземних мов та лінгводидактики посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.